Nem a gazdasági veszély a legszörnyűbb, ami Ukrajnát fenyegeti

0

A demográfiai krízis sokkal nagyobb fenyegetést jelent, hiszen egy újabb gazdasági válságot okozhat, Ukrajna elveszítí a munkaképes lakosságát – írja a Rusvesna. Mark Adomanis, a Forbes rovatvezetője szerint történelmi szempontokat figyelembe véve nagy veszélyt jelent, hogy csökken Ukrajna munkaképes lakossága. Még annak ellenére is, ha az IMF segélycsomagok által sikerül helyreállítani az ukrán gazdaságot, az ország nem tudja elkerülni a demográfiai krízist.

- Hirdetés -

 A Statisztikai Hivatal adatai szerint 2014 és 2015 között Ukrajna lakossága 250 ezer fővel csökkent figyelembe véve, hogy a Krímet és Szevasztopolt annektálták. A hivatalos magyarázat szerint nem a kelet-ukrajnai konfliktus miatt csökken a lakosság, hanem a migrációs folyamatok miatt. Tízezrek hagyják el az országot Oroszországba és a közeli országokba utazva.

2015-ben a születések száma hirtelen csökkent és a 2014-es adatokhoz képest 12 százalékkal alacsonyabbak a mutatók. Ezek az adatok azt mutatják, hogy Ukrajna lakossága hamarosan erősen fogyni fog, vagyis csökkenni fog a munkaképes lakosság is, ami még súlyosabb gazdasági problémákhoz vezet, ami miatt a Nyugatnak még nagyobb összegeket kellesz Ukrajnába fektetni.

- Hirdetés -

RapidPress Hírszolgálat

Akár ez is tetszhet