Írjon nekünk

Moszkva kész városi Forma-1 futamot rendezni

A megjelenés óta

-

MoszkvaA moszkvai városvezetés azt reméli, hogy 2012-ben már világbajnoki futamot rendeznek az orosz főváros szívében – közölte Vlagyimir Makarov városi bizottsági elnök. A városi futam kialakítására a több Forma-1 pályát is tervező német építész Hermann Tilke kapott megbízást. Az F1News.ru úgy tudja, hogy a teljes pálya hossza 4420 méteres lesz és a moszkvai lesz a leggyorsabb városi futam a versenynaptárban. A pálya átlagsebessége meghaladja a 220km/órát. Az elmúlt években többször tartottak már Forma-1 bemutatókat Moszkvában a Kreml közelében. Korábban szóba került Szentpétervár és Szocsi neve is a lehetséges versenyhelyszíneknek. Orosz sajtóértesülések szerint a 2014-es téli olimpiának is otthont adó Szocsiban is Forma-1 futamok rendezésére alkalmas pályát építenének. Jelentősen nőtt a sportág iránti érdeklődés Oroszországban, mióta hazai versenyzőjük is van a Forma-1-ben Vitalij Petrov személyében. Petrov csapatának a francia Renault-nak is jól jött az új pilóta, mivel számos nagynevű orosz szponzort szerzett így a csapat. A franciák nem titkolt célja volt az első orosz pilótával, hogy meghódítsák a hatalmas kihasználatlan orosz piacot. A 25 éves Vitalij Petrov 2010 március 14-én mutatkozott be a Bahreini Nagydíjon.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017