The news is by your side.

Megsemmisíthetik az embargó ellenére Oroszországba csempészett élelmiszereket

27

A behozatali tilalom ellenére Oroszországba csempészett élelmiszerek tervezett megsemmisítése ellen már több mint 150 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze a Chance.org portálon – közölte szerdán az orosz elnök sajtószóvivője, Dmitrij Peskov.

- Hirdetés -

A kérdésre, miszerint az államfő a vonatkozó petíció aláírásainak számát, valamint az abban javasolt változásokat figyelembe fogja-e venni, Peskov azt mondta, az összegyűlt aláírások hitelességét előbb bizonyítani kell. A szóvivő szerint az elnöknek ellenőrzött információkat kell a tudomására hozni.

Putyin előző héten adott ki rendeletet az Oroszországban behozatali tilalom alá eső élelmiszerek megsemmisítéséről. Az orosz kormány megerősítette az országba bevitt “szankciós termékek” megsemmisítéséről szóló szabályt. Ennek során nem veszik figyelembe az áru feltételezett származási helyet és importőrét.

- Hirdetés -

Több szakértő és politikus az eljárás felülvizsgálatára szólított föl. Peskov szerint az elnöki rendelet végrehajtása kötelező. A dokumentum 2015. ugusztus 6-án lép hatályba.

Forrás: Sputnik News

Keress pénzt

Ez is érdekelhet