The news is by your side.

Meglepődött? Irodát nyit Ukrajnában a NATO

24

A NATO irodát nyit Kijevben a közeljövőben – jelentette be Pavel Klimkin ukrán külügyminiszter hétfőn Brüsszelben. Klimkin szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szeptember végén látogat Ukrajnába.

- Hirdetés -

Ukrajnai tartózkodása alatt első ízben részt vesz az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (SZNBO) ülésén is, valamint a NATO és Ukrajna közös, Lemberg megyei hadgyakorlatának ünnepélyes megnyitóján. A látogatás során áttekintik az ukrán védelmi és biztonsági szektor reformfolyamatát, illetve azt, hogy teljesülnek-e a NATO-normák ezeken a területeken.

{sl_advpoll id=’10’ width=’250′ center=’1′ title=’Ön szerint…’}

- Hirdetés -

Klimkin hozzátette, NATO-iroda megnyitásáról szóló egyezmény mellett olyan stratégiai dokumentumokat írnak alá, mint Ukrajna katonai irányelve, illetve a katonai szövetség stratégiai kommunikációs alegységeivel való együttműködésről szóló megállapodást.

A Krím újraegyesülése Oroszországgal, majd a kelet-ukrajnai konfliktus kirobbanása után súlyosan megromlott Kijev és Moszkva kapcsolata. Ukrajna NATO-tagságra aspirál, a katonai szövetség Oroszországgal határos tagországai jelentősen emelték a hadgyakorlatok számát.

Keress pénzt

Ez is érdekelhet