Oroszország hírei

Megkezdődtek az orosz légicsapások az Iszlám Állam ellen Szíriában

51

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az Orosz légierő megkezdte légicsapásait Szíriában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai ellen – közölte Oroszország védelmi minisztériuma. Az orosz parlament felsőháza Vlagyimir Putyin kérésére szerdán hozzájárult az orosz hadsereg külföldön történő bevetéséhez, lehetővé téve az orosz légierő részvételét az Iszlám Állam ellen.

- Hirdetés -

Összhangban az orosz fegyveres erők főparancsnokának Vlagyimir Putyinnak a döntésével, az Orosz Légierő légicsapásokat indított az Iszlám Állam terrorszervezet szárazföldi állásai ellen Szíriában – mondta Igor Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Az orosz légicsapások célpontjai a dzsihadisták katonai felszerelései, kommunikációs központjai, járműveik, üzemanyag és fegyver raktárai.

A bombázásokat Szíria nyugati részén Homsz város közelében kezdte meg a légierő.

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban kiemelte, hogy Oroszország részvétele a szíriai terrorellenes hadműveletekben a nemzetközi jogon alapul és összhangban van Bassár el-Aszad Szíria elnökének kérésével.

Szíria kérte

A szíriai elnök hivatala is megerősítette az orosz katonai segítségkérés tényét. Az államfő sajtóirodája által kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy “a Szíriának nyújtott orosz katonai segítség a szíriai állam kérésére történt és történik”.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet