Megérkezett a magyar miniszterelnöki delegáció Moszkvába

0

Megérkezett Moszkvába az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció, amelyet csütörtök délután a Kremlben fogad Vlagyimir Putyin orosz elnök. A magyar küldöttségnek tagja mások mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Varga Mihály tárca nélküli miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. A tervezett program szerint Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor délutáni szűk körű megbeszélése után plenáris tárgyalást tart a magyar és az orosz fél. Ezen utóbbi részről jelen lesz Putyinon kívül mások mellett a mezőgazdasági miniszter, továbbá három orosz nagyvállalat, a Gazprom, a Roszatom és a Vnyesekonombank elnöke is.

- Hirdetés -

Orbán Viktor az orosz elnök meghívására érkezett egynapos munkalátogatásra Moszkvába. Megbeszélésük fő témái várhatóan energetikai kérdések – azon belül is a Déli Áramlat földgázvezeték helyzete -, valamint közlekedési ügyek lesznek.
Orbán Viktor legutóbb 2010 novemberében járt Moszkvában, és szintén Putyinnal tárgyalt, aki akkor a miniszterelnöki posztot töltötte be.

Akár ez is tetszhet