Oroszország hírei

Még nagyobb lesz Oroszorszország, épülhet a Szövetség Sziget a Fekete-tengeren

33

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Szövetség SzigetAz orosz Dubajként is elhíresült beruházás ötlete 2007-ben látott napvilágot, miután Oroszország elnyerte a 2014-es téli olimpia rendezési jogát. A Szövetség Sziget elnevezésű projektet még Erick Van Egeraat tervező mutatta be Vlagyimir Putyin akkori orosz elnöknek. A tervek szerint egy a Dubai pálmaszigetekhez hasonló, de Oroszországot megformázó 330 hektáros szigetcsoportot hoznának létre a Fekete-tengerben az olimpiának is otthont adó Szocsi partjainál. Most az utolsó akadály is elhárult azzal, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely engedélyezi a mesterséges sziget létrehozását.

- Hirdetés -

Az ötkarikás játékoknak az egyik legnépszerűbb nyári-téli üdülőváros a dél-oroszországi Szocsi ad majd otthont. A Fekete-tenger partján fekvő várost nyáron a strandolni vágyók, télen pedig a síelők árasztják el. A két és fél év múlva kezdődő olimpia előkészületei már javában zajlanak, a sport létesítmények menetrend szerint épülnek, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselői folyamatosan ellenőriznek. Két évvel azután, hogy Szocsi megkapta az ötkarikás játékok rendezési jogát a nemzetközi gazdasági válság Oroszországot is elérte. A Szövetség Sziget elnevezésű óriás beruházás meghiúsulni látszott, azonban a 2010-es Szocsi Gazdasági Fórumon befektetők jelezték, hogy érdekli őket a projekt.Szövetség Sziget

A Szövetség Sziget hét fő szigetet és több mint egy tucat kisebb magánszigetet, valamint három hullámtörő szigetet foglal magába. A tervek szerint a lakóingatlanok mellet szabadidőközpont, több szálloda és sport létesítmények is épülnek majd a szigetcsoporton. A mesterséges szigetcsoportot 15 kilométerre helyezkedne el Szocsitól és a téli olimpia központi helyszíneknek is otthont adó Adler-től és a nemzetközi repülőterétől.

- Hirdetés -

A beruházás összértéke meghaladja a 6.5 milliárd dollárt. A projektet két szakaszban szeretnék megvalósítani, amelynek első része 2.9 milliárd dollárba kerül. A projekt első szakaszának kivitelezését a hasonló beruházásokban már jártas Allied Business Consultants befektető társaság végzi az Egyesült Arab Emirátusokból. Egy 27 fős szakértőkből álló nemzetközi csapat átfogó környezetvédelmi, műszaki és marketing vizsgálatot is végzett 2010-ben. Az orosz államszövetséget megformázó szigetcsoport átadását a 2014-es téli olimpiára tervezték.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet