Medvegyev-Merkel találkozó: eldőlhet az Opel sorsa

0

Medvegyev - MerkelAngela Merkel német Kancellár az oroszországi Szocsiban tárgyalt pénteken Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel. A két vezetőnek ez a harmadik tárgyalása idén, az előző július 16-án volt Münchenben. A német-orosz informális csúcstalálkozó kiemelt témája a Magna kanadai autógyártó és az orosz Szberbank ajánlata az Opel megvásárlására. Angela Merkel korábban már kijelentette, hogy a kanadai-orosz befektetési céget támogatja a konkurens belga  RHJ International-el szemben, de a döntést a General Motorsnak (GM) kell meghoznia.

 

- Hirdetés -

{loadposition billboard}Merkel a német RTL televíziónak adott interjújában elmondta, hogy ha szükséges személyesen is beavatkozik, annak érdekében, hogy a Magna kerüljön ki győztesen.

A német-orosz tárgyalások másik fő témája az Északi Áramlat gázvezeték volt. A 6 milliárd Eurós beruházással Oroszország közvetlenül tud majd gázt szállítani a Balti tenger alatt Németországba és Nyugat Európába, megkerülve a hagyományos nemzeti tranzit vezetékeket.

 

Napjainkban Németország legnagyobb a legnagyobb európai kereskedelmi partnere Oroszországnak. A két ország közötti kereskedelem 2008-ban elérte a 67.2 milliárd dollárt is.

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet