The news is by your side.

Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését

32

Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését, illetve adott esetben újabb vagyonbefagyasztások elrendelését – közölte hétfőn Brüsszelben, az ukrajnai válsággal kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megérkezett az EU-országok külügyminisztereinek tanácskozására.

- Hirdetés -

 

“A konfliktus nem a gyors megoldás irányába halad” – értékelte Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetet, amely a külügyminiszteri eszmecsere legfontosabb témája. A miniszter az aggodalomra okot adó jelenségek közül kiemelte a Kelet-Ukrajnában megtartott választásokat.

- Hirdetés -

Az EU eddig több lépcsőben rendelt el vízumtilalmat, illetve vagyonbefagyasztást a válságban érintett oroszokkal, illetve oroszpárti ukrán szakadárokkal szemben. Szijjártó Péter szerint az ilyen típusú intézkedések segíthetnek abban, hogy a konfliktust gyorsan és tárgyalásos úton rendezzék. A politikus reményének adott hangot, hogy az uniós értekezleten konszenzus jön létre az érintettek körének kibővítéséről.

Keress pénzt

Ez is érdekelhet