Írjon nekünk

Sport

Magyarország szívesen megrendezné jövőre a Győztesek Versenyét

A megjelenés óta

-

BudapestMagyarország szívesen megrendezné jövőre a daganatos betegségekből felgyógyult gyerekeknek szervezett Győztesek Versenyét, amelyen idén nagy magyar siker született, de nem biztos, hogy az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány elő tudja teremteni a szükséges legkevesebb 100 millió forintot – mondta az MTI-nek a szervezet munkatársa kedden. A Moszkvában megrendezett II. Győztesek Versenyéről a magyar gyerekek hozták el a legtöbb érmet, a megmérettetésen összesen kilenc ország daganatos betegségekből felgyógyult gyerekei vettek részt. A magyar válogatott 18 arany, hat ezüst és kilenc bronzéremmel gazdagodott. A résztvevő országok 30 – az oroszok még ennél is több – gyereket nevezhettek a versenyre. Ennek ellenére nem volt olyan eredményhirdetés, amelyen a dobogón ne állt volna magyar gyerek – emlékeztetett az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány keddi beszámolóján.
A 7-16 éves korosztály fiataljai három korcsoportban, hat sportágban – fociban, asztaliteniszben, úszásban, futásban, lövészetben és sakkban – mérték össze erejüket. “Bár nehéz volt előteremteni az utazáshoz szükséges négy és fél millió forintot, de végül a nagylelkű adományozók, szponzorok és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával sikerült kijutnunk a rendkívül színvonalas versenyre. Öröm volt látni azt, hogy ezek a gyerekek, akik a betegségükkel való küzdelemből már győztesként kerültek ki, milyen hihetetlen erőbedobással és lelkesedéssel versenyeznek” – mondta el Bakó Katalin, a szervezet egyik alapítója.
Magyarország szívesen átvenné jövőre a sportesemény rendezését, de ehhez nagyon komoly támogatásra lenne szükség – mutatott rá Sára Kinga, az alapítvány jogásza. Elmondta, nagy összefogás kellene ahhoz, hogy Magyarország ilyen eseményt rendezhessen. Mivel Oroszország a rendezvény és a résztvevők összes költségét fedezte az utazáson kívül, ezért az alapítvány több mint 100 millió forint költséggel számol. “Nem reménytelen, de egy év alatt nem valószínű, hogy meg tudnánk szervezni egy ilyen nagyszabású, közel 600 résztvevőt számláló versenyt” – vélekedett Sára Kinga.
Czene Attila sportért felelős államtitkár gratulált a gyereknek, méltatta erejüket és kitartásukat és megköszönte, hogy ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel öregbítették az ország hírnevét.
Az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány 1999 óta működik, és azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyos daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását. Az elmúlt tizenkét év alatt elérték, hogy az ország összes onkológiai osztályával kapcsolatban lehessenek, és a segítenek a gyerekek rehabilitációjában.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál

A megjelenés óta

-

Írta:

Az újonc orosz Szergej Szirotkin lesz a Forma-1-es Williams istálló második pilótája.

A 22 éves versenyző az orosz tehetséggondozó SMP Racing program tagjaként 2015-ben a GP2-ben harmadik lett, ezzel a legjobb volt az újoncok között. Egy évvel később már a Forma-1-es Renault istállónál tevékenykedett tesztpilótaként, emellett folytatta szereplését a GP2-ben, s újra harmadikként végzett. Tavaly az F1-ben már a szabadedzéseken is bizonyíthatott.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy múltú csapathoz csatlakozhatok, mint a Williams. Rengeteget dolgoztam azért, hogy itt legyek, és mindenkinek köszönöm, aki segített az álmom valóra váltásában” – idézte az istálló közleménye Szirotkint.

A Williamsnél a másik autóval a mindössze 19 éves kanadai Lance Stroll versenyez majd, ő tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban.

Tovább olvasom

Sport

Ilyen lesz az orosz jégkorong válogatott címre nélküli meze a téli olimpián

A megjelenés óta

-

Írta:

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megerősítette, hogy az orosz jégkorong játékosok mezén az “Olympic Athlete from Russia” /OAR/ (Olimpiai Sportoló Oroszországból) felirat fog szerepeli a dél-koreai téli olimpián.

Az orosz válogatott a mez fehér és piros színű változatát fogják viselni az ötkarikás játékokon.

A NOB még december 5-én jelentette be, hogy az orosz sportolók csak semleges színekben versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián és felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

Tovább olvasom

Sport

Hangolódj a 2018-as foci vb-re ezzel az orosz slágerrel (+videó)

A megjelenés óta

-

Írta:

Idén az egész futballvilág figyelme Oroszországra irányul. Hangolódjunk a világbajnokságra  Dj SMASH, Polina Gagarina és Jegor Krid – Komanda 2018 című dalával.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén.

A 2018-as FIFA világbajnokságot 32 csapat részvételével június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom
Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play

Népszerű