Írjon nekünk

Sport

Magyarország szívesen megrendezné jövőre a Győztesek Versenyét

Közzétéve

-

BudapestMagyarország szívesen megrendezné jövőre a daganatos betegségekből felgyógyult gyerekeknek szervezett Győztesek Versenyét, amelyen idén nagy magyar siker született, de nem biztos, hogy az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány elő tudja teremteni a szükséges legkevesebb 100 millió forintot – mondta az MTI-nek a szervezet munkatársa kedden. A Moszkvában megrendezett II. Győztesek Versenyéről a magyar gyerekek hozták el a legtöbb érmet, a megmérettetésen összesen kilenc ország daganatos betegségekből felgyógyult gyerekei vettek részt. A magyar válogatott 18 arany, hat ezüst és kilenc bronzéremmel gazdagodott. A résztvevő országok 30 – az oroszok még ennél is több – gyereket nevezhettek a versenyre. Ennek ellenére nem volt olyan eredményhirdetés, amelyen a dobogón ne állt volna magyar gyerek – emlékeztetett az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány keddi beszámolóján.
A 7-16 éves korosztály fiataljai három korcsoportban, hat sportágban – fociban, asztaliteniszben, úszásban, futásban, lövészetben és sakkban – mérték össze erejüket. “Bár nehéz volt előteremteni az utazáshoz szükséges négy és fél millió forintot, de végül a nagylelkű adományozók, szponzorok és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával sikerült kijutnunk a rendkívül színvonalas versenyre. Öröm volt látni azt, hogy ezek a gyerekek, akik a betegségükkel való küzdelemből már győztesként kerültek ki, milyen hihetetlen erőbedobással és lelkesedéssel versenyeznek” – mondta el Bakó Katalin, a szervezet egyik alapítója.
Magyarország szívesen átvenné jövőre a sportesemény rendezését, de ehhez nagyon komoly támogatásra lenne szükség – mutatott rá Sára Kinga, az alapítvány jogásza. Elmondta, nagy összefogás kellene ahhoz, hogy Magyarország ilyen eseményt rendezhessen. Mivel Oroszország a rendezvény és a résztvevők összes költségét fedezte az utazáson kívül, ezért az alapítvány több mint 100 millió forint költséggel számol. “Nem reménytelen, de egy év alatt nem valószínű, hogy meg tudnánk szervezni egy ilyen nagyszabású, közel 600 résztvevőt számláló versenyt” – vélekedett Sára Kinga.
Czene Attila sportért felelős államtitkár gratulált a gyereknek, méltatta erejüket és kitartásukat és megköszönte, hogy ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel öregbítették az ország hírnevét.
Az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány 1999 óta működik, és azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyos daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását. Az elmúlt tizenkét év alatt elérték, hogy az ország összes onkológiai osztályával kapcsolatban lehessenek, és a segítenek a gyerekek rehabilitációjában.

Hirdetés
Szólj hozzá

Be kell lépned a hozzászóláshoz Belépés

Leave a Reply

Sport

Északi-sarkvidéki jégkorongmérkőzést szervez az orosz hokis legenda

Közzétéve

-

Írta:

A globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztetve jégkorongmérkőzést szervez jövőre az Északi-sarkvidéken, úszó jégtáblán létesített Barneo-táborba Vjacseszlav Fetyiszov szovjet-orosz hokis legenda.

Fetyiszov UNESCO jószolgálati nagyköveti minőségében megtartott moszkvai sajtóértekezletén beszélt erről, kijelentve, hogy kanadai, amerikai, norvég, finn, dán és svéd sztárok jelezték részvételüket.

Kifejezte reményét, hogy a mérkőzésen részt vesz Vlagyimir Putyin elnök is, aki az orosz amatőr jégkorongozók Éjjeli Kupájának kezdeményezője.

Fetyiszov, aki hétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres Stanley Kupa-győztes védőjátékos, egyúttal parlamenti képviselő és saját műsort vezető televíziós személyiség is Oroszországban.

A Barneo-tábort először 2002-ben hozták létre az Orosz Földrajzi Társaság égisze alatt. A Spitzbergáktól két és fél órányi repülőútra lévő bázist a mostoha időjárási körülmények között minden évben újból meg kell építeni. A csak áprilisban működtetett tábort 2009 óta turisztikai célokra is hasznosítják. MTI

Tovább olvasom

Sport

A Magyar Sambo Szövetség alelnöke ötödik helyen végzett az athéni kontinensviadalon

Közzétéve

-

Írta:

A magyar szövetség alelnöke Sirankó Ferenc 5.helyen végzett 100kg sport sambo kategóriában Athénban. A 13fős mezőnyben szerzett értékes pontszerző helyet.

Az Universiade győztes, EB 2. Moldáv Tachii Denis-el kezdett, akitől sajnos kikapott, de mivel Denis begyalogolt a döntőbe, Ferencnek lehetősége volt a vigaszágon. Ott a Macedon Ace Arsov-ot verte higgadtan, de a tapasztalt Lett klasszissal, Viktor Resko-val sajnos nem bírt a bronzmérkőzésen.

[su_slider source=”media: 18408,18409,18410,18411,18412" limit=”25" height=”340" title=”no”]

Hazánk másik versenyzője a fiatal Ziman Bence 90kg-os kategóriában sajnos tapasztalt ukrán versenyzőtől kapott ki a 16között, így helyezetlen lett.

Magyarország versenyzői hétvégén a Francia GP-n szállnak harcba Párizsban.

Papp Imre
Elnök
Magyar Sambo Országos Szakszövetség

Tovább olvasom

Sport

Orosz csapatarany a budapesti szinkronúszó világkupán

Közzétéve

-

Írta:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A nagy esélyes orosz együttes nyerte a csapatversenyt, a magyarok a negyedikek lettek a Budapesten rendezett szinkronúszó világkupa-viadal vasárnapi zárónapján.

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a Duna Arénában csaknem kétezer néző gyűlt össze, a világversenyeken kereken húsz éve veretlen csapat orosz csapat fantasztikus produkciót mutatott be, amely a hétvége legmagasabb pontszámát eredményezte.

A második helyen az ukránok, a harmadikon az izraeliek végeztek, míg a magyar csapat – amelyet a juniorválogatott alkot – negyedik lett.

“Az eleje és a vége jó volt a gyakorlatnak, a közepe viszont, hogy is mondjam, kissé puha. Megyünk tovább, jövő hétre a madridi fordulóra igyekszünk minél több hibát kijavítani. A pontok magasabbak voltak, mint egy hete Szlovákiában, ami örömteli, de még rengeteget kell dolgoznunk, és akkor remélhetőleg még magasabbra jutunk” – mondta Natalija Taraszova, a magyarok szövetségi kapitánya.

A másik két magyar együttes, a klubként szereplő H2O hatodik, a BVSC hetedik helyen zárt. A nyolc elsőségen az oroszok és az ukránok egyenlő mértékben osztoztak, mindkét küldöttség négy-négy aranyérmet visz haza – igaz, az ukránok csak azokban a számokban lettek elsők, amelyekben az oroszok nem indultak.

Az ukránok és az oroszok a legeredményesebbnek járó különdíjat megosztva kapták meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól.

Az esemény színpompás gálával ért véget, melynek keretében először 90 utánpótláskorú ifjú adott elő a vízben egy közös kompozíciót, majd egy, az óriás-kivetítőn mutatott koreográfiára együtt táncolt az összes résztvevő csapat, valamint a Duna Arénába kilátogatott kétezer főnyi közönség.

Eredmények:
csapatverseny:
1. Oroszország 97,0000 pont
2. Ukrajna 93,3333
3. Izrael 80,6668
4. Magyarország 76,7332

Tovább olvasom

Mi a véleménye?

Melyik vb-dal a nyerő?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play
Hirdetés

Népszerű