Oroszország hírei

Lőszerraktár robbanása miatt leállították a közlekedést a transzszibériai vasútvonalon

36

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Egy lőszerraktárnál keletkezett tűz és robbanások miatt leállították egy időre a forgalmat az oroszországi transzszibériai vasútvonal Bajkálon túli szakaszán kedden. A robbanások azóta megszűntek a Bolsaja Tura nevű településnél lévő katonai raktár területén – közölték az orosz védelmi minisztériumban. A balesetben az előzetes jelentések szerint senki sem sérült meg.

- Hirdetés -

A helyszínről és a közelben lévő lakott településről 400 embert menekítettek biztonságos helyre. A Bajkálon túli területen napok óta erdőtüzek tombolnak. A katonai raktárra is a környékbeli erdőkről terjedt át a tűz az erős szél miatt. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának vezetője elmondta, hogy annak a Keleti Katonai Körzetben lévő műszaki-anyagi bázisnak a személyzete is segített kedden napközben a közeli erdőtűz oltásában, ahol a tárolt lőszerek felrobbantak. A tűzfészket ugyan lokalizálták, de az est beálltával a szél megfordult és a lángok elérte a katonai bázist. A helyszínen egy óra leforgása alatt legalább 20 robbanás hallatszott. A közeli lakott településen kitörtek az épületek ablakai.

Az egyes adatok szerint legalább 4-5 kilométeres körzetben szerteszét repülő repeszdarabok miatt a katonai bázis közelében haladó transzszibériai vasútvonalon két személyszállító vonat közlekedését állították le ideiglenesen. A világ leghosszabb, több mint 9200 kilométeres vasútvonala Moszkvát köti össze Vlagyivosztokkal. Oroszország Bajkálon túli területén, az irkutszki régióban nagy erdőtüzek tombolnak.

- Hirdetés -

Az Irkutszk várostól északra lévő Cseremhovo faluban kedden 18 ház égett le teljesen, 64 ember maradt fedél nélkül. Az óránkénti 120 kilométeres sebességű szél miatt lehetetlen volt az oltás. A szibériai régió déli részén továbbra is orkánerejű szél nehezíti az erdőtüzek megfékezését.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet