Oroszország hírei

Letartóztatások a moszkvai merénylet kapcsán

10

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaTöbb embert vettek őrizetbe az orosz hatóságok a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merénylettel kapcsolatban. Egy az Interfaxnak névtelenül nyilatkozó forrás szerint, több embert tartóztattak le egy milicista csoportból, akiknek közük lehet a 35 halálos áldozattal járó merényletnek. A forrás nem közölte a letartóztatottak számát, de azt elmondta, hogy a bandából két nőt az újévre tervezett moszkvai terrortámadás előkészítésével gyanúsítanak. Közben az orosz hatóságok azonnal cáfolták az Interfax információit és közölték, hogy feltehetően nem ez a csoport a felelős a reptéri támadásért, amivel észak-kaukázusi fegyvereseket gyanúsítanak.

- Hirdetés -

Január 24-én a moszkvai Domogyedovo repülőtéren robbantásos merényletet hajtottak végre, amikor többségében külföldi állampolgárok összesen 35-en vesztették életüket, csaknem 200 pedig megsérült.

Az oroz hatóságok megállapították, hogy 7 kilogramm robbanószert használt az öngyilkos merénylő. A robbanás helyén műanyag maradványokat is találtak. Az áldozatok testében több szilánkot is találtak, de csak a vizsgálatok után derülhet ki, hogy azok robbanószerkezetből származnak, vagy a helyszínről.

- Hirdetés -

Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozó szakember szerint nem kizárt, hogy távvezérlésű volt a robbanószerkezet.

Legutóbb 2010 március 29-én volt hasonló merénylet Moszkvában, amikor szintén a fekete özvegyeknek nevezett terroristák hajtottak végre támadást a moszkvai metróban. Akkor 40 ember vesztette életét és csaknem 80 megsérült.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet