Írjon nekünk

Sport

Kormánygaranciát kap a 2018-as orosz foci vb pályázat

A megjelenés óta

-

PutyinAz orosz sportminiszter még tavaly év elején jelezte, hogy Oroszország is pályázik a 2018-as és 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezésért. Az orosz parlament tegnap elfogadott egy határozatot, amely szerint az orosz kormány garanciát vállal a világbajnokság rendezésért. Az ülésen Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök elmondta, hogy számos kérdést vitattak meg a pályázattal kapcsolatban, amely előfeltétele a kormányzati garanciának. Putyin kijelentette, hogy a rendezéshez a szükséges biztonsági intézkedésekkel, a sportolók, bírók és szurkolók beutazásának egyszerűsítésével, valamint új korszerű stadionok építésével kíván hozzájárulni az orosz kormány. A miniszterelnök hozzátette, hogy Oroszország jó eséllyel pályázik a 2018-as labdarúgóOroszország 2018 világbajnokság rendezésére. Putyin elmondta, hogy a szükséges infrastruktúrát – a repülőtereket, utakat, szállodákat és egyéb létesítményeket a nemzetközi sporteseménynek otthontadó 12 városban határidőre felépítik. Hozzátette, hogy ezek a beruházások akkor is megvalósulnak, ha nem Oroszország kapja meg a rendezés jogát. Összesen tíz pályázó van a 2018-as világbajnokságra, amelyről idén decemberben dönt a FIFA végrehajtó bizottsága. Oroszország mellet a pályázók között van még az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán, Indonézia, Belgium / Hollandia és Spanyolország / Portugália, utóbbiak közösen. Ezen felül Dél-Korea és Katar a 2022-es vb rendezési jogokért küzd.

Információink szerint 14 orosz városból választják ki azt a 12-t, ahol a mérkőzéseket rendezik majd. Moszkva és Szentpétervár méreteit és infrastruktúráját tekintve biztos befutónak látszik. A harmadik nagy esélyes város Szocsi, ahol a világbajnokság előtt négy évvel téli olimpiát rendeznek. Esélyesként említik még Jekatyerinburgot, Kalinyingrádot, Krasznodart, Kazanyt, Volgográdot, Szamarát, Nyizsnyij Novgorodot, Rosztovot, Jaroszlavlt és Szaranszkot is.

Az orosz pályázat (videó)

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál

A megjelenés óta

-

Írta:

Az újonc orosz Szergej Szirotkin lesz a Forma-1-es Williams istálló második pilótája.

A 22 éves versenyző az orosz tehetséggondozó SMP Racing program tagjaként 2015-ben a GP2-ben harmadik lett, ezzel a legjobb volt az újoncok között. Egy évvel később már a Forma-1-es Renault istállónál tevékenykedett tesztpilótaként, emellett folytatta szereplését a GP2-ben, s újra harmadikként végzett. Tavaly az F1-ben már a szabadedzéseken is bizonyíthatott.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy múltú csapathoz csatlakozhatok, mint a Williams. Rengeteget dolgoztam azért, hogy itt legyek, és mindenkinek köszönöm, aki segített az álmom valóra váltásában” – idézte az istálló közleménye Szirotkint.

A Williamsnél a másik autóval a mindössze 19 éves kanadai Lance Stroll versenyez majd, ő tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban.

Tovább olvasom

Sport

Ilyen lesz az orosz jégkorong válogatott címre nélküli meze a téli olimpián

A megjelenés óta

-

Írta:

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megerősítette, hogy az orosz jégkorong játékosok mezén az “Olympic Athlete from Russia” /OAR/ (Olimpiai Sportoló Oroszországból) felirat fog szerepeli a dél-koreai téli olimpián.

Az orosz válogatott a mez fehér és piros színű változatát fogják viselni az ötkarikás játékokon.

A NOB még december 5-én jelentette be, hogy az orosz sportolók csak semleges színekben versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián és felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

Tovább olvasom

Sport

Hangolódj a 2018-as foci vb-re ezzel az orosz slágerrel (+videó)

A megjelenés óta

-

Írta:

Idén az egész futballvilág figyelme Oroszországra irányul. Hangolódjunk a világbajnokságra  Dj SMASH, Polina Gagarina és Jegor Krid – Komanda 2018 című dalával.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén.

A 2018-as FIFA világbajnokságot 32 csapat részvételével június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom
Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play

Népszerű