Oroszország hírei

Közeledett Moszkva és az EU álláspontja a zöldségembargó ügyében

55

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

euA hasmenésjárvány miatt elrendelt orosz zöldségimport-tilalom kérdésében közeledett Moszkva és az EU álláspontja, de az embargó egyelőre érvényben marad – jelentette ki Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos csütörtökön reggel. Elmondta, hogy szerdán számos megbeszélést folytatott telefonon az EU Bizottságának illetékeseivel, Moszkvában tárgyalt Dánia és Hollandia megbízottaival, csütörtökön találkozik Spanyolország illetékeseivel, de továbbra is vannak nyitott kérdések. Onyiscsenko úgy vélte, a kétoldalú találkozók produktívabbak lehetnek, mint az EU szintjén folyó tárgyalások.
Ugyanakkor leszögezte, hogy a bogyós gyümölcsökre a behozatali tilalmat nem terjesztették ki. Szerdán ugyanis az ország számos pontján a tisztiorvosi hivatalok elrendelték az Európai Unióból származó bogyós gyümölcsök eltávolítását a boltokból.
Oroszország egy hete tiltotta meg az uniós országokból származó zöldségek behozatalát a hasmenésjárvány miatt. Később a tiszti főorvos megnevezte a tilalom feloldásának feltételeit is: az okok és az eredet kimutatása, a fertőzés terjedési módjainak tisztázása és a járvány visszaszorítása.

- Hirdetés -

MTI

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet