Oroszország hírei

Két nap alatt 472 terrorista célpontot semmisített meg az orosz légierő Szíriában

58

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az elmúlt két nap alatt 141 bevetés során 472 terrorista célpontot semmisített meg az orosz légierő Szíriában – közölte a védelmi minisztérium hétfőn. A légicsapásokat Aleppó, Damaszkusz, Dajr ez-Zaur, Hama, Homsz, Idlib, Latakia és Rakka tartományokban hajtották végre. Minden orosz harci gép sikeresen visszatért a Latakia közelében található Hmeimim légibázisra – közölte Igor Konasenkov a védelmi minisztérium szóvivője.

- Hirdetés -

Oroszország már két alkalommal indított támadást a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról a terroristák ellen. Legutóbb november 20-án 18 Kalibr típusú manőverező robotrepülőgéppel mért csapást Moszkva az Iszlám Állam szervezetének szíriai állásaira. A Földközi-tengeren állomásozó orosz tengeralattjáró szintén Kalibr típusú rakétákkal támadja az iszlamistákat.

 

- Hirdetés -

18 manőverező robotrepülőgéppel mért csapást #Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 20.

Oroszország fokozta a légicsapásokat, miután az orosz szakértői vizsgálatok is megerősítették, hogy terrortámadás miatt zuhant le Metrojet légitársaság Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó Airbus A321-es járata. A merényletért a magát az Iszlám Állam egyik ágának valló Sínai Provincia vállalta a felelősséget.

November 17-én Tu-95, Tu-22 és Tu-160-as nagy hatótávolságú bombázók is csatlakoztak a bevetésekhez.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. Az Egyesült Államok vezette koalíció is légicsapásokat hajt végre az országban, azonban ezek az országok Damaszkusz és az ENSZ felhatalmazása nélkül teszik ezt.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet