Oroszország hírei

Ellenzéki tüntetés volt Moszkvában

9

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaVasárnap a moszkvai Puskin téren tüntettet az orosz ellenzék apraja nagyja. A rohamrendőröknek kellet közbelépniük, hogy a tüntetőket távol tartsák a Tverszkaja téren található városházától. Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy több embert őrizetbe is vettek a rendőrök. Közben a Puskin téren összegyűltek Putyin,az orosz kormány és a moszkvai vezetés lemondását, valamint előrehozott választásokat követeltek. A demonstrációt követően őrizetbe vették Szergej Udalcovot a “baloldali front” elnevezésű szervezet vezetőjét is, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szervezte meg az engedély nélküli tüntetést a moszkvai városháza elé. A tudósítások szerint Udalcov biztatta a tüntetőket, hogy vonuljanak át a városháza elé és adják át követeléseiket. Az átvonuló ellenzékiek azonban a rohamrendőrséggel találták szembe magukat, mivel a Tverszkaja téren, ahol a városháza található nem volt engedélyezett a demonstráció. A rendőrsorfal kiszorította a tüntetőket a térről. A szombati zavargásokat követően az egyébként is megerősített rendőrségnek nem volt nehéz dolga a pár száz tüntetőt kiszorítani a városháza elől.

- Hirdetés -

Az Interfax helyszíni tudósítója szerint mintegy 500 ember vett részt összesen az ellenzéki megmozduláson. Korábban a szervezők úgy nyilatkoztak, hogy több ezer embert várnak a Puskin térre. Beszédet mondott a Szolidaritás mozgalom vezetője Borisz Nyemcov is.

Október 23-án is tartottak egy ellenzéki tüntetést a Puskin téren, ahol a szervezők szerint kétezer ember vett részt, a rendőrség adatai szerint viszont alig 300 ember volt a téren. Egy nemrég készült közvélemény-kutatás szerint Putyin miniszterelnök népszerűsége töretlen Oroszországban.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet