Búcsú: Marat Szafin befejezte pályafutását

0

SzafinOroszország egyik legsikeresebb férfi teniszezője Marat Szafin befejezte profi sport pályafutását. Az orosz teniszező az amerikai nyílt teniszbajnokságon indult utoljára és első mérkőzésén kellet búcsúznia. 2000-ben ugyan itt a US Openen nyerte élete első Grand Slam tornáját, amikor kilenc hétig volt a férfi világranglista első helyén. 

- Hirdetés -

Szafint az osztrák Jurgen Melzer búcsusztatta 1:6, 6:4, 6:3, 6:4 arányban. Az első játszmát magabiztosan nyerő orosz lendülete elfogyott és a második játszmát követően csak az volt a kérdés, hogy mikor lesz vége a mérkőzésnek és egy kiváló játékos pályafutásának. A döntő szettben még volt pár remek megmozdulása, de végül a jól játszó osztrák kerekedett felül és jutott tovább.

A moszkvai születésű Marat Szafin 1997-ben kezdte el profi tenisz karrierjét. Legjelentősebb eredményei között említhetjük a 2000-ben szerzett első Grand Slam torna győzelmét a US Openen, ahol az amerikai Pete Sampras ellen diadalmaskodott a döntőben. Tagja volt annak az orosz csapatnak amelyik 2006-ban megnyerte a Davis kupát. 2005-ben megnyerte az Australian Opent is, ahol a döntőben Lleyton Hewittot győzte le. A 2004-es Ausztrál nyílt teniszbajnokságon Roger Federertől kapott ki a döntőben. 

Akár ez is tetszhet