Írjon nekünk

Sport

Az ezer leggazdagabb angolból hatan oroszok

A megjelenés óta

-

AbramovicsA Sunday Times által kiadott listán az ezer leggazdagabb angol között hat orosz is található, többek között Roman Abramovics és felesége. A listán a leggazdagabb orosz a lista második helyezettje, a Chelsea focicsapat tulajdonosa, Csukcsföld ex-kormányzója Roman Abramovics. Bár a milliárdos tavaly elveszítette vagyonának 40 százalékát, a becslések szerint még mindig 7 milliárd font sterlingje maradt.

{loadposition billboard}A következő orosz az Arsenal tulajdonosa Alisher Uszmanov, akinek elsősorban a fémiparban vannak érdekeltségei. Uszamanov vagyona 74 százalékát veszítette el tavaly, így az ötödikről a tizennyolcadik helyre csúszott le, jelenlegi vagyona 15 milliárd font.
Őt követi a Rusznyefty olajvállalat volt tulajdonosa, aki ellen körözés van érvényben, és aki a hírek szerint Nagy-Britanniában talált menedéket, Mihail Gucerijev. Az ő 1.2 milliárd fontja már csak 32-edik helyre elég.
A Pamplona Capital Management alapítója Alekszandr Knaszter 500 millió fonttal a 88-adik helyet foglalja el. A cég egyébként orosz cégek külföldi befektetéseit segíti.
A legendás orosz politikus és üzletember Borisz Berezovszkij a 114-edik helyezett. Állítólag az ő életét dolgozta fel az Oligarcha című orosz film.
Roman Abramovics volt felesége, Irina a válás után a 406-ik helyre került 130 millió fonttal, ami 25 millióval kevesebb, mint tavaly.
Azt láthatjuk, a leggazdagabbak többsége sokat veszített tavaly. De nem mindenki. A Herrods áruházlánc tulajdonosa Mohammed al-Fayed a font árfolyamának esése miatt 17 százalékkal keresett többet.
Az ezer leggazdagabb angol listáján a hagyomány szerint nemzetiségtől függetlenül feltüntetik mindazokat az üzletembereket, akik az Egyesült királyságban élnek vagy dolgoznak.

 

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál

A megjelenés óta

-

Írta:

Az újonc orosz Szergej Szirotkin lesz a Forma-1-es Williams istálló második pilótája.

A 22 éves versenyző az orosz tehetséggondozó SMP Racing program tagjaként 2015-ben a GP2-ben harmadik lett, ezzel a legjobb volt az újoncok között. Egy évvel később már a Forma-1-es Renault istállónál tevékenykedett tesztpilótaként, emellett folytatta szereplését a GP2-ben, s újra harmadikként végzett. Tavaly az F1-ben már a szabadedzéseken is bizonyíthatott.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy múltú csapathoz csatlakozhatok, mint a Williams. Rengeteget dolgoztam azért, hogy itt legyek, és mindenkinek köszönöm, aki segített az álmom valóra váltásában” – idézte az istálló közleménye Szirotkint.

A Williamsnél a másik autóval a mindössze 19 éves kanadai Lance Stroll versenyez majd, ő tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban.

Tovább olvasom

Sport

Ilyen lesz az orosz jégkorong válogatott címre nélküli meze a téli olimpián

A megjelenés óta

-

Írta:

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megerősítette, hogy az orosz jégkorong játékosok mezén az “Olympic Athlete from Russia” /OAR/ (Olimpiai Sportoló Oroszországból) felirat fog szerepeli a dél-koreai téli olimpián.

Az orosz válogatott a mez fehér és piros színű változatát fogják viselni az ötkarikás játékokon.

A NOB még december 5-én jelentette be, hogy az orosz sportolók csak semleges színekben versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián és felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

Tovább olvasom

Sport

Hangolódj a 2018-as foci vb-re ezzel az orosz slágerrel (+videó)

A megjelenés óta

-

Írta:

Idén az egész futballvilág figyelme Oroszországra irányul. Hangolódjunk a világbajnokságra  Dj SMASH, Polina Gagarina és Jegor Krid – Komanda 2018 című dalával.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén.

A 2018-as FIFA világbajnokságot 32 csapat részvételével június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom
Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play

Népszerű