Írjon nekünk

Sport

Az ezer leggazdagabb angolból hatan oroszok

A megjelenés óta

-

AbramovicsA Sunday Times által kiadott listán az ezer leggazdagabb angol között hat orosz is található, többek között Roman Abramovics és felesége. A listán a leggazdagabb orosz a lista második helyezettje, a Chelsea focicsapat tulajdonosa, Csukcsföld ex-kormányzója Roman Abramovics. Bár a milliárdos tavaly elveszítette vagyonának 40 százalékát, a becslések szerint még mindig 7 milliárd font sterlingje maradt.

{loadposition billboard}A következő orosz az Arsenal tulajdonosa Alisher Uszmanov, akinek elsősorban a fémiparban vannak érdekeltségei. Uszamanov vagyona 74 százalékát veszítette el tavaly, így az ötödikről a tizennyolcadik helyre csúszott le, jelenlegi vagyona 15 milliárd font.
Őt követi a Rusznyefty olajvállalat volt tulajdonosa, aki ellen körözés van érvényben, és aki a hírek szerint Nagy-Britanniában talált menedéket, Mihail Gucerijev. Az ő 1.2 milliárd fontja már csak 32-edik helyre elég.
A Pamplona Capital Management alapítója Alekszandr Knaszter 500 millió fonttal a 88-adik helyet foglalja el. A cég egyébként orosz cégek külföldi befektetéseit segíti.
A legendás orosz politikus és üzletember Borisz Berezovszkij a 114-edik helyezett. Állítólag az ő életét dolgozta fel az Oligarcha című orosz film.
Roman Abramovics volt felesége, Irina a válás után a 406-ik helyre került 130 millió fonttal, ami 25 millióval kevesebb, mint tavaly.
Azt láthatjuk, a leggazdagabbak többsége sokat veszített tavaly. De nem mindenki. A Herrods áruházlánc tulajdonosa Mohammed al-Fayed a font árfolyamának esése miatt 17 százalékkal keresett többet.
Az ezer leggazdagabb angol listáján a hagyomány szerint nemzetiségtől függetlenül feltüntetik mindazokat az üzletembereket, akik az Egyesült királyságban élnek vagy dolgoznak.

 

Hirdetés
Hozzászólások

Sport

Oroszországban lesz a női vízilabda Euroliga négyes döntője

A megjelenés óta

-

Írta:

A címvédő orosz Kinef Kirisi csapata lesz a házigazdája a női vízilabda Euroliga négyes döntőjének, amelyben az UVSE is szerepel.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség (LEN) kedden nevezte meg a rendezőket. Az Euroliga négyes döntőjére április 20-án és 21-én kerül sor.

A LEN Kupa négyes döntőjét – melyben a Dunaújváros érintett – a spanyol Mataro rendezi árpilis 13-án és 14-én.

Mindkét torna sorsolására a női Európa Kupa hatos döntőjének helyszínén, a spanyolországi Pontevedrában kerül sor szombaton. MTI

Tovább olvasom

Gazdaság

Több mint 1.5 millió külföldi turistát várnak az oroszországi foci-vb-re

A megjelenés óta

-

Írta:

Több mint 1.5 millió külföldi turistát várnak Oroszországba a 2018-as labdarúgó-világbajnokság idején – közölte Oleg Safonov a Szövetségi Turisztikai Hivatal vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Becsléseink szerint mintegy másfél millió ember látogat el hozzánk, pontosabb számot majd májusban tudunk, amikor lezárulnak a jegyértékesítések és ekkor ez a szám akár magasabb is lehet – mondta.

Sofanov hozzátette, hogy szerinte a vb hosszútávon pozitív hatással lesz az orosz turizmusra és az orosz gazdaságra is.

A 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokságot Oroszország 11 városában rendezik június 14 és július 15 között. A helyszínek: Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany,  Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Szamara, Szaranszk, Szocsi és Jekatyerinburg.

Tovább olvasom

Sport

Putyin kitüntette az érmes orosz olimpikonokat

A megjelenés óta

-

Írta:

Vlagyimir Putyin és Jevgenyija Medvegyeva

Kitüntette a phjongcshangi téli olimpia orosz érmeseit Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Kremlben.

Putyin a riválisok számára elérhetetlennek nevezte a dobogó két felső fokát meghódító orosz női műkorcsolyázók – Alina Zagitova és Jevgenyija Medvegyeva – által elért magasságokat, a jégkorongosok aranyérmét pedig “rég vártnak” és “millióknak adott hatalmas ajándéknak” nevezte, megjegyezve ugyanakkor, hogy a hokisok azért izgulásra kényszerítették a szurkolóikat.

Vlagyimir Putyin és Alina Zagitova

Méltatta a sífutók eredményeit, rámutatva, hogy a sikereket fiatal versenyzők érték el, ami Putyin szerint az jelenti, hogy “a legendás orosz síiskola visszatér a világban korábban elfoglalt pozícióihoz”. Megemlítve az olimpián más sportágakban elért “kellemes meglepetéseket” az elnök kijelentette, hogy “az egész csapat hálát érdemel”.

A semleges zászló alatt elindult “Olimpiai Sportolók Oroszországból” 17 érmet – két aranyat, hat ezüstöt és kilenc bronzot – nyertek Phjongcshangban. Az olimpiai érmeseket szállító repülőgép seremetyjevói megérkezését és a sportolók fogadtatását élőben sugározta több orosz televízió. MTI

Tovább olvasom

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play
Hirdetés

Népszerű