Oroszország hírei

Az elmúlt 24 órában 46 bevetést hajtott végre az orosz légierő Szíriában (videó)

55

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz légierő pilótái 46 bevetést hajtottak végre az iszlamista terroristákhoz tartozó 83 célpont ellen az elmúlt 24 órában – közölte a védelmi minisztérium szerdán.

- Hirdetés -

Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a légicsapások elsősorban a terroristák infrastruktúrájára irányultak. Az orosz repülőgépek bevetései Damaszku, Aleppó, Dajr ez-Zaur és Hama tartományokat érintették. Megsemmisítették az Iszlám Állam terrorszervezet irányító és megfigyelő állásait, robbanóanyagokat szállító teherautókat, fegyverraktárakat, járműveket és aknavetőket.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

- Hirdetés -

Október 7-én a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr típusú robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet