Oroszország hírei

Az elmúlt 24 órában 18 bevetést hajtott végre az orosz légierő Szíriában

24

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz légierő az elmúlt 24 óra leforgása alatt 18 bevetést hajtott végre Szíriában az Iszlám Állam terrorszervezet 12 létesítménye ellen – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Igor Konasenkov szerint az említettek közül tíz éjszakai bevetés volt, amelyek során hét létesítményt romboltak le.

- Hirdetés -

 Az orosz gépek megsemmisítették az Iszlám Állam parancsnoki pontját és híradóközpontját az Aleppó tartománybeli Dar-Taazza környékén. Idlíb tartományban Szu-25-ös csatarepülőgépek támadást intéztek az Iszlám Állam tábora ellen Maarrat-en-Numán közelében. Teljesen lerombolták az iszlamisták bunkereit, fegyver- és üzemanyagraktárait – mondta a szóvivő.

Szu-34-es nehéz vadászbombázók csapásokat mértek az Iszlám Állam kiképzőtáborára Maadan-Dzsedid közelében, illetve álcázott parancsnoki pontja ellen Kaszrat-Faradzs környékén, Rakka városától, az iszlamisták fellegvárától délnyugatra. A parancsnoki pont használhatatlanná vált, a kiképzőtábor pedig megsemmisült.

- Hirdetés -

Az orosz légierő szerdán kezdte meg – Moszkva szerint célzott, nagy pontosságú – támadásait az Iszlám Állam ellen. A légi hadjáratban több mint ötven harci repülőgép – Szu-24M, Szu-25 és Szu-34 típusúak – és helikopter vesz részt.

Konasenkov a tájékoztatóban kizárólag az Iszlám Állam elleni támadásokról tett említést, ugyanakkor a dzsihádista szervezet elleni koalícióban részt vevő országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország – közös közleményben fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy szerintük a légi csapások civil áldozatokat szedtek.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet