Angolul beszélő katonákat videóztak Mariupol rakétatámadása után (videó)

Angolul folyékonyan beszélő katonai egyenruhás fegyvereseket videózott le egy helyi tévéstáb a délkelet-ukrajnai Mariupolban, miután rakétatámadás érte a várost. A felvétel alátámasztja Vlagyimir Putyin orosz elnök állítását miszerint, az ukrán hadsereg már nem Ukrajna hadserege, hanem a NATO idegenlégiója.

A tévések a rakétatámadást követően a katonák után eredtek, hogy kikérjék a véleményüket a történtekről, azonban ekkor jött a meglepetés. Egy szakértő szerint amerikai vagy kanadai akcentussal szólalt meg a fegyveres: “Out my face, out my face, please!!”

“Gyakran mondogatjuk, hogy ukrán hadsereg, ukrán hadsereg. De ki harcol ott? Részben tényleg a fegyveres erők egységei, de jelentős mértékben úgynevezett nacionalista önkéntes zászlóaljak” – jelentette ki tegnap az orosz elnök a szentpétervári egyetemen.

Putyin kijelentéseivel párhuzamosan Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy moszkvai sajtótájékoztatón azt állította, hogy a mariupoli tragédiát manipulálják, hogy “oroszellenes hisztériát szítsanak” a Nyugaton. A harcokért Kijev a felelős, a felkelők csak válaszoltak a kormányerők támadására – mondta.

loading...

Ez is érdekelhet