Oroszország hírei

A zavargások ellenére két orosz turista tovább nyaral Tunéziában

12

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

TunéziaEgy orosz pár úgy döntött, hogy a zavargások ellenére nem szakítja meg tunéziai nyaralásukat és nem térnek vissza az orosz kormány által küldött repülőgéppel hazájukba. A két turista határozottam megtagadta, hogy elhagyják a szállodát és ezt közölték az orosz konzulátussal is. Saját felelősségre bárki folytathatja nyaralását. Az orosz turisztikai hivatal információi szerint még csaknem 100 orosz állampolgár lehet Tunéziában.

- Hirdetés -

Moszkvai idő szerint hétfő reggel érkeztek meg az orosz fővárosba a Transzaero légitársaság gépével azok azok, akik elkívánták hagyni Tunéziát, ahol már rendkívüli állapotot hirdettek. Az utasok beszámolói szerint égő éttermek és fosztogatók voltak mindenütt az észak-afrikai ország fővárosában. A turisták arra panaszkodtak, hogy a 235 férőhelyes repülőgéppel 240 utas zsúfolódott, így öt gyermeknek szüleik ölében kellet hazarepülnie.

Mohamed Gannusi tunéziai kormányfő vasárnap este kijelentette, hogy az észak-afrikai ország hatóságai kíméletlenül fellépnek azok ellen, akik továbbra is a káoszt szítják. Az észak-afrikai országot 23 éven át irányító Zin el-Abidin ben Ali elnök péntek este hagyta el Tunéziát. Ideiglenes hatállyal Mohamed Gannusi miniszterelnök vette át az államfői tisztséget.

- Hirdetés -

A hatalomból távozott tunéziai elnök családjával együtt Szaúd-Arábián tartózkodik – erősítette meg szombatra virradóra a szaúdi uralkodó hivatala.

A rossz szociális körülmények, a burjánzó korrupció és a munkanélküliség indította el az elégedetlenségi hullámot még 2010 decemberében. A rendőrök és a tüntetők összecsapásának következtében csak ebben a hónapban 70 ember vesztette életét és több százan megsérültek. Az orosz Külügyminisztériumnak nincs információja arról, hogy lenne orosz érintettje a zavargásoknak.

Korábban írtuk: Minden orosz turistát hazaszállít Tunéziából a kormány

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet