A leggazdagabb sportolónő

0

A Forbes magazin legfrissebb listája szerint az orosz teniszező Maria Sharapova vezet a világ legjobban kereső női élsportolói között. Éves jövedelme (24,4 M USD). Nincs mit hozzáfűzni, vagy talán mégis.

- Hirdetés -

 

A teljes listáján, amin azért a rengeteg túlfizetett focista, kosaras és golfos között nem egyszerű, a 34. helyet csípte meg. De hogyan? Hiszen a világranglista vezető Serena Williams is csak 22 millió dollárt teniszezett össze. Sőt, Sharapova még sérült is volt a tavalyi év második felében, tehát a tornákkal járó nagy bevételektől is elmaradt rendesen. És itt nem pár százezer forintról van szó. De nem ám!

- Hirdetés -

 

De akkor mégis hogyan gyűjtött ennyit a konyhára? Megmondom, nem nehéz. Marketingnek hívják. Avon, Nike, Tag Hauer, Samsung, Evian, Canon, Land Rover, Colgate, Gatorade, Tropicana, Head és Sony Ericsson . Egy pár nagyobb név azokból, akik támogatják őt, és akikhez ő is az arcát adja. Tehát jövedelmének több, mint 90%-át ebben az évben nem a sportpályán, vért izzadva szerezte, hanem reklámokból és az ebből származó jövedelmekből. A tehetség mellett tehát nem árt, ha valaki szép és okos is.

 

De a legfontosabb mégis az, hogy valamit letegyen előtte az asztalra. Sorolom:

– Még 30 éves sincs, de már ötszörös Grand Slam győztes.

– Olimpiai ezüstérmes.

– 21 héten át vezette a világranglistát.

– Már 17 évesen nyert Wimbledonban, sőt mind a 4 nagy Grand Slam-tornát megnyerte legalább egyszer.

– 2005-2008 között az ő nevére kerestek rá a legtöbben a sportolók közül.

– A tenisz mellett modellként leszerződött az IMG modellügynökséghez.

– ESPY-díjat kapott legjobb női teniszező kategóriában.

– Teen Choice Awards-on legjobb női sportoló is volt.

– 4 éven keresztül a világ legszexibb sportolójának választották, modellként is bőven megállná a helyét.

 

Ja és még valami. Nincs más orosz a listán. A férfiak 100-as listáján egy darab orosz származású fiatalember sem található. Tehát ilyen szemmel kell nézni ezt a szépséges hölgyet! Annak ellenére, hogy az oroszok nem a sportba fektetik pénzük nagy részét, mégis van, aki ekkora dicsőséget hoz nekik.

 

Tóth Mirandolína

Akár ez is tetszhet