Írjon nekünk

Gazdaság

A francia szenátus elnöke eltörölné az Oroszország elleni szankciókat

A megjelenés óta

-

A francia szenátus elnöke Gérard Larcher határozottan ellenzi az Oroszország és orosz politikusok ellen bevezetett szankciókat – mondta Valentyina Matvijenko, az orosz parlamenti felsőházának elnöke miután telefonon egyeztetett francia kollégájával.

Larcher úr támogatja az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók eltörlését. Valamint ellenzi az orosz parlamenti képviselőkkel szemben bevezetett büntetőintézkedéseket is, amelyek korlátozzák a munkájukat – mondta az újságíróknak Matvijenko.

A hét elején François Fillon volt francia miniszterelnök felszólította Francois Hollande elnököt, hogy törölje el az összes szankciót Oroszországgal szemben, így a két ország egyesülhet a közös harcban a terrorizmus ellen.

Idén júliusban a francia nemzetgyűlés tagja Thierry Mariani elmondta, hogy véleménye szerint nem volt indokolt elfogadni az Oroszországgal szembeni szankciókat. „Egy sor nemzetközi rendelkezést szegtek meg, amikor az EU elfogadta szankciókat” – mondta a francia politikus, amikor több parlamenti képviselővel együtt ellátogatott a Krím félszigetre.

A krími utazásban részt vett francia képviselők törvényesnek minősítik Krím újraegyesülését Oroszországgal. „Azok után, amit hallottunk megértettük, hogy Krím visszatérése Oroszországba törvényes volt. Időre van szükség, hogy legyőzzük ezt a kialakult képet, de ígérem mindenkinek, hogy mindenkihez eljuttatjuk a krími helyzet igazát” – mondta Mariani.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió és számos nyugati ország 2014 júliusában vezetett be szankciókat orosz tisztviselők és vállalatok ellen. A büntetőintézkedéseket bevezetését az ukrán válságban való orosz részvétellel, valamit a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülésével indokolják.

Moszkva válaszolt az ellene hozott szankciókra és élelmiszer-embargót vezetett be az érintett nyugati országokkal szemben.

 

“Mindenkire szükségünk van az Iszlám Állammal való leszámoláshoz, beleértve az oroszokat is, nem lehet két külön koalíci…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 15.

Megosztás
Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Gazdaság

Az orosz GDP 1,6 százalékkal nőtt az első tíz hónapban

A megjelenés óta

-

Írta:

Az orosz hazai össztermék (GDP) 1,6 százalékkal nőtt az idei első tíz hónapban éves összevetésben. Az első kilenc hónapban a gazdasági bővülés nagyobb, 1,8 százalék volt.

Ugyancsak az orosz statisztikai hivatal honlapján hétfőn megjelent adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal bővült a januártól október végéig tartó tíz hónapban éves szinten. A kilenchavi bővülés szerényebb, 0,5 százalék volt.

A mezőgazdasági termelés tízhavi növekedése 2,9 százalékra lassult a kilenchavi 3,8 százalékról, éves szinten.

Az októberi orosz munkanélküliségi ráta 5,1 százalékra emelkedett a szeptemberi 5 százalékról.

A termelői áremelkedés 1,2 százalék volt októberben a szeptemberi 0,4 százalék után. MTI

Megosztás
Tovább olvasom

Gazdaság

Roszatom: minden biztonsági előírásnak megfelelnek az új paksi blokkok

A megjelenés óta

-

Írta:

MTI Fotó: Illyés Tibor

Minden biztonsági előírásnak, így a fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai – mondta Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe elnevezésű konferenciáján.

Kiemelte, hogy a Roszatom soha nem ajánl olyan projekteket külföldön, amiket korábban Oroszországban nem valósítottak meg sikerrel. Hozzátette, hogy a belföldi beszállítók 40 százalékos részvételét átlátható beszerzési eljárásokkal biztosítják.

Süli János, a paksi atomerőmű új blokkjainak tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a jövő nem az olcsó munkaerőről, hanem az olcsó áramról és a jól fizetett munkaerőről szól. Hozzátette, hogy az építkezés előkészítő munkái 2018-ban, a reaktorblokkok kivitelezési munkálatai pedig 2020-ban indulhatnak. MTI

Megosztás
Tovább olvasom

Gazdaság

Videó: új repülőteret kapott Rosztov-na-Donu

A megjelenés óta

-

Írta:

Látványos légi felvételeket készítettek Rosztov-na-Donu új nemzetközi repülőteréről. A Platov nemzetközi repülőteret várhatóan idén decemberben adják át.

A városban számos infrastrukturális beruházás zajlik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság miatt.

 

Megosztás
Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű