A francia szenátus elnöke eltörölné az Oroszország elleni szankciókat

0

A francia szenátus elnöke Gérard Larcher határozottan ellenzi az Oroszország és orosz politikusok ellen bevezetett szankciókat – mondta Valentyina Matvijenko, az orosz parlamenti felsőházának elnöke miután telefonon egyeztetett francia kollégájával.

- Hirdetés -

Larcher úr támogatja az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók eltörlését. Valamint ellenzi az orosz parlamenti képviselőkkel szemben bevezetett büntetőintézkedéseket is, amelyek korlátozzák a munkájukat – mondta az újságíróknak Matvijenko.

A hét elején François Fillon volt francia miniszterelnök felszólította Francois Hollande elnököt, hogy törölje el az összes szankciót Oroszországgal szemben, így a két ország egyesülhet a közös harcban a terrorizmus ellen.

- Hirdetés -

Idén júliusban a francia nemzetgyűlés tagja Thierry Mariani elmondta, hogy véleménye szerint nem volt indokolt elfogadni az Oroszországgal szembeni szankciókat. „Egy sor nemzetközi rendelkezést szegtek meg, amikor az EU elfogadta szankciókat” – mondta a francia politikus, amikor több parlamenti képviselővel együtt ellátogatott a Krím félszigetre.

A krími utazásban részt vett francia képviselők törvényesnek minősítik Krím újraegyesülését Oroszországgal. „Azok után, amit hallottunk megértettük, hogy Krím visszatérése Oroszországba törvényes volt. Időre van szükség, hogy legyőzzük ezt a kialakult képet, de ígérem mindenkinek, hogy mindenkihez eljuttatjuk a krími helyzet igazát” – mondta Mariani.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió és számos nyugati ország 2014 júliusában vezetett be szankciókat orosz tisztviselők és vállalatok ellen. A büntetőintézkedéseket bevezetését az ukrán válságban való orosz részvétellel, valamit a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülésével indokolják.

Moszkva válaszolt az ellene hozott szankciókra és élelmiszer-embargót vezetett be az érintett nyugati országokkal szemben.

 

“Mindenkire szükségünk van az Iszlám Állammal való leszámoláshoz, beleértve az oroszokat is, nem lehet két külön koalíci…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 15.

Akár ez is tetszhet